Zebravissysteem (Danio Rerio)

Fleuren & Nooijen heeft uitgebreide ervaring met het ontwerpen, bouwen, onderhouden en updaten van Zebravis onderzoeksinstellingen.

ONTWERP zebravissysteem

Op basis van de specificaties van de klant wordt door Fleuren & Nooijen een ontwerp gemaakt met de meest geschikte opstelling van de zebravissystemen. Het systeem wordt zo ontworpen dat er bij maximale bezetting nog steeds een goede en constante waterkwaliteit is.
Ons zebravissysteem kan bestaan uit een combinatie van (seriële) aquaria, en legplanken voor 1, 3, 4, 5 en 10 liter tanks. De watertoevoer is voorzien van een drukregulator zodat de watertoevoer naar het zebravissysteem constant is en niet afhankelijk van systeembezetting.

Voor onze ontwerpen zijn wij niet afhankelijk van standaard modules, daardoor kunnen wij elke gewenste afmeting leveren en dus maximaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

MECHANISCHE FILTRATIE

Uitwerpselen, niet opgegeten voer en biofouiling worden verwijderd in de bezinker met reinigbaar dus herbruikbare filterpakket. Voor grote systemen worden meestal zelfreinigende trommelfilters gebruikt.

BIO-FILTRATIE

Voor de omzetting van ammonia wordt een combinatie van bewegend bed en trickling torens gebruikt. Verwijderen van CO2 en aanvulling van opgeloste zuurstof vindt hier ook plaats. UV-C lampen ontsmetten het water.

MONITOR, STURING EN ALARM

De IKS computer kan monitoren: Temperatuur, pH, geleidbaarheid, redox en zuurstofgehalte van het systeemwater. Sturing kan plaatsvinden van: temperatuur, geleidbaarheid, pH, zuurstof, reservepomp, water verversing en verlichting. Alarm kan gegeven worden als een van bovenstaande parameters buiten vooraf ingestelde waardes komt, de pomptank niet voldoende water bevat of de pomp geen stroming meer geeft. Alarmsignaal kan doorgeschakeld worden naar gebouwbeheersysteem of verstuurd worden als SMS alarm.

LANGE LEVENSDUUR

Voor onze zebravissystemen wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen voor een lange levensduur zoals polyester, PP, PVC en 304 SS RVS.

Simpel dagelijks onderhoud

Het eenvoudige ontwerp en de zelfreinigende biologische filters limiteren het wekelijks onderhoud van het filtersysteem tot het leeg laten van de mechanische filters en schoonmaken van de sensors. Wij gebruiken herbruikbare filters, dus er zijn geen hoge kosten om periodiek de filters te vervangen.

ARTEMIA

Kweekopstellingen voor artemia zijn leverbaar in verschillende groottes (8-400 liter). Door koude opslag van artemia nauplii wordt de verdere groei geremd en kan er met een kweek de gehele dag gevoerd worden.

WATERBEHANDELING

Het produceren van verversingswater voor zebravisopstellingen zorgt voor constante waterkwaliteit in het systeem, zelfs na de dagelijkse verversing. In de waterbehandeling wordt omgekeerde osmose water gebruikt als basis, hierbij wordt met kraanwater, zout en zuurdosing de gewenste waterkwaliteit gecreëerd.
De waterbehandeling heeft een voorraadtank om in geval van calamiteiten van wateraanvoer de beschikking te hebben over voldoende vers water.

AFVALWATER

Organismes, eieren, pathogene en giftige bestanddelen kunnen verwijderd worden met een zeefbocht, UV-C ontsmetting en koolstoffilters voor veilige lozing van het afvalwater op het riool.

BROCHURES

Neem contact met ons op voor een brochure van zebravissystemen, Zebravis Stand-Alone unit en artemia kweek en opslag units. Zie de referenties voor meer afbeeldingen van ons zebravissysteem.

OFFERTE

Wij kunnen u een vrijblijvende offerte aanbieden voor de werkzaamheden aan uw faciliteit. Bij nieuwe faciliteiten worden wij bij voorkeur in een vroeg stadium betrokken om te adviseren over een zo optimaal mogelijke opstelling en benodigde aansluitingen.