Research facilities

Fleuren & Nooijen BV heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van aquatische onderzoeksfaciliteiten.

Wij ontwerpen de systemen samen met de klant voor een oplossing op maat. Daarbij houden wij rekening met de onderzoek behoeftes en het ergonomische gebruik van de opstellingen. Door onze universitaire achtergrond, eigen ervaringen in visonderzoek en commerciële vis kweek zijn onze systemen duurzaam en eenvoudig in gebruik. Het gehele proces van ontwerp tot productie gebeurt in huis door ons team van ontwerpers en monteurs.
In de meeste gevallen kiest de klant voor een zoet of zout water recirculatie systeem. Wij bouwen echter ook systemen op doorstroming en individuele recirculatie units.
Onze opstellingen worden o.a. gebruikt voor voer, chemicaliën blootstelling, virale en bacteriële experimenten.

AQUATISCHE ORGANISMEN

Fleuren & Nooijen BV heeft systemen gebouwd voor o.a.: Zebravis, Xenopus, karper, meerval, Afrikaanse Cichliden, tilapia, garnalen, artemia, tarbot, paling, steur, algen, fathead minnow, zeebrasem en forel.

ONDERHOUD, UPGRADES EN VERPLAATSEN

Een goed onderhouden system zal resulteren in stabiele condities met minimale uitval door storingen. Wij verzorgen periodiek onderhoud, upgrades en training van de dierverzorgers. Het is vaak ook mogelijk systemen van andere producenten door ons te laten aanpassen of onderhouden.
Wij kunnen onze bestaande systemen aanpassen voor nieuwe onderzoeksprojecten ook verplaatsen wij opstellingen naar andere onderzoek ruimtes of locaties.

VERBRUIKS- EN GEBRUIKSARTIKELEN

Wij leveren alle verbruiks- en gebruiksartikelen voor onze systemen, reservedelen voor de pompen en IKS computers, Artemia en schoonmaakartikelen. Wij leveren aquaria en andere producten op maat. Het is mogelijk uw eigen ontwerp in onze werkplaats te laten maken.

REFERENTIES

Wij hebben verschillende onderzoeksfaciliteiten gebouw in Nederland o.a. Universiteit Leiden, Universiteit Groningen, Hubrecht Instituut, Wageningen University and Research center (WUR), Netherlands Institute for Neuroscience(NIN), Amsterdam, WIL Research(Notox), Den Bosch; Netherlands Cancer institute ,Antoni van Leeuwenhoek ziekhuis (NKI), Amsterdam.

Wij hebben ook onderzoeksfaciliteiten gebouwd of aangepast in het buiteland o.a. Universiteit Namen (Namur), Universiteit Bern, Universiteit Gent.

Zie referenties voor informatie en foto’s van de verschillende systemen